Nattbloggar!

Hej!

Nu var det jätte länge sen jag bloggade känns det som, tiden räcker inte till, familjen och jobbet är så mycket viktigare, för att inte tala om ovärderliga vänner!
Men inatt vill jag blogga, för att jag känner att JAG vill!

Det har varit både midsommar och mycket annat som hänt på sistånde, för 8 månader sedan trodde jag inte att jag skulle ha en så här vacker midsommartjej hos mig idag! Bara tanken på det fäller många tårar, men hon var verkligen bedårande på midsommar!





Jag vet inte hur mycket man kan tjata ut att man älskar sina barn? Förmodligen går det, men jag är fortfarande lika imponerad över den mäktiga känslan som inte går att göra någonting åt, blind av kärleken! Hon är en del av mig och en lika stor del av den man som finns i mitt liv <3

Dock så är jag inte helt i form sen förlossningen, och idag är det på pricken 8 månader sedan hon tittade ut, bara 2 timmar kvar! Älskade unge!
Jag är lite förändrad, latmasken har tagit mig, så fort jag har en massa måsten, såsom städning och sånt så kommer jag på mig gripas av ångest och känner mig jätte ledsen.. Varför? Vad händer, jag springer gärna 1 mil om dagen, hanterar tvätt och disk, men just trasa, dammsugare och mopp, BLÄ!!!! Innan graviditeten så älskade jag att städa, hade nog lite städmani ett tag! Så jag undrar vad som hände egentligen? Tänk om råttfällor fungerade lika bra för dammråttorna som ful-råttorna!

Dopfotona har också kommit nu, bjussar lite på dom i slutet av inlägget! Duktiga Ewa Salmi www.ewasalmifotograf.se har tagit fotona! Jag rekomenderar henne varmt! Ni kan även hitta lite foton av Venla på hennes hemsida under rubriken högtider!

Jag spekulerar mycket i om jag och Markus skulle kunna få möjlighet att hälsa på neonatalintensiven i Uppsala, jag vågar inte fråga, kanske blir dumförklarad (hur kunde jag tro att det var möjligt liksom)! Samtidigt som det kanske är en jättebra ide? Att ta med en hög med hopp till de föräldrarna som ligger med sina små nu, och jag MÅSTE få bearbeta vidare och se en så liten igen, jag kommer liksom ingen vart, jag har fastnat på det där MÅSTE! I mina ögon så är det en bra ide för alla inblandade!
Vissa kvällar mår jag så dåligt så dåligt, allt är svart och jag vill helst av allt bara glömma de månader som vi tillbringade på neonatalen, framförallt första veckorna. Lite får jag nog skylla mig själv, jag har inte tagit emot hjälpen som jag fått, och jag är nog för feg att söka upp den själv. Har ju ingenting att säga, jag måste bli utfrågad om allt, så har jag alltid fungerat, har många gånger svårt att öppna mig, och när jag väl gör det så känner jag ett starkt förtroende, det händer inte varje dag!

Imorgon är en stor dag! Vi får besök från Finland, Markus kusinbarn och tjej kommer hit, Ari och Riikka. När vi var i Finland i påskas så träffade vi Riikka för första gången, och det sa bara..... klick!! Naturtjejen som älskar djur, håller just nu på att utbilda sig till mitt drömyrke och älskar kärleken! Ja, ett par mail fram och tillbaka, och om några timmar sitter de på färjan, tjohooo!! En toppenstart på Markus semester som började idag!

Katter!!!!!!!!!!! Jag har alltid älskat katter, men när man får plocka kattskit i rabatterna VARJE dag, plantera om uppgrävda blommor titt som tätt och SLÄNGA hammocken som STINKER kattpiss, samt skura bilar från tassmärken, då har jag inte längre problem med att be Markus hämta bössan! Det här är inte okej.. Hammocken är nu på tippen, och vi har köpt en cafegrupp i glas, inte lika skön, men lätt att torka av *fnys*! 
Kanske ska jag ta med min lilla vän Tassu till någon grannes tomt när han har bajstid, sätta han i deras hammock! Då jäklar skulle det allt bli polisanmälningar! Bitter? JA! Mest för hammocken, min sköna hammock, men det fanns inga hopp kvar om den stinkande historien! I övrigt är jag katternas vän, gosiga tussar, men inte just de här katterna!


Dopflicka innan ceremonin!


Mor och dotter i fina prematursmycken!






Världens bästa gudmor pyntar björkportalen!


















Såklart att Tassu var med på den stora dagen, skötte sig gjorde han också =)












Sen måste jag ju såklart bjussa på den nya dressen som hon fick av vänner i doppresent =)


Sötskruttan! 

Sådär ja, hoppas ni fick en underhållande stund! Själv ska jag krypa ner och värma upp mig under Markus täcke nu, är ju kall som is om benen, tror bestämt att cirkulationen sagt upp sig, inte konstigt att de värker! Godnatt =)

Bilbingo och spökerier och busig hund!

Nu har bilbingosäsongen börjat för i år, och jag har beslutat mig för att "komma ut ur garderoben" =0) Varför är alla aktiviteter så uppdelade på åldrar, kurragömma är för småbarn, att dansa ska höra ungdomen till och bingo är för pensionärer! Hua! Jag gillar både kurragömma, dans och bilbingo! Och ikväll smäller det, förra veckan vann jag och min inställning är densamma inför kvällen =) Det är ett skönt avbrott från vardagen, sitta i bilen, mula in onyttigheter (fast det inte är lördag) och gärna höra regnsmatter på biltaket och ha en god vän, syster eller förälder med sig! Helmysigt!

Vi har haft besök idag jag och Venla! Först kom ett helt gäng från äldreomsorgen förbi och titade på våran bedårande hund, frågade om de fick passera staketgränsen, och varför inte? De är underbara dessa fantasifulla damerna och farbröderna, och Tassu gjorde verkligen deras dag, sött!!! Sen kom Marie och Nathalie över på en fika och pratstund, tjejerna avlöste varandra när det gäller tupplurerna, så inte alltför mycket lek blev det, men några leenden och fraser hann de byta! Hade kämpat ett par timmar med att få Venla sova middag, hon brukar ta sin lur vid 10, och när dom kom klockan 12 så var hon vaken än, skrek och grinade då jag försökte natta henne, men icke!!! Tillslut somnade hon sittandes i stolen.... in i det sista!
Nathalie roade sig med att leka med hunden så länge, vilket är bra för både henne och Tassu, Tassu behöver vänja sig vid barn, och han var så snäll mot Nathalie. De var på golvet och delade broderligt på hennes kaka <3

Igår var vi och gjorde allergitest på Venla hurvida hon tål mjölk eller inte, jag trodde ju faktiskt att hon tålde mjölk och att vi helt i onödan gett henne specialkost! Men så fel jag hade! Redan efter 3 minuter var testet ett solklart positiv! Hon är allergisk, men chanserna är goda att det växer bort inom 3 år, ju tidigare de får det dessto "bättre"..
I och med smakportionerna har hon rusat iväg i vikt och hon vägde igår 5245, stora tjejen =) Så nu har dietisten sagt åt oss att helt sluta med ersättning dagtid och ge henne mat från 6 månader, dvs kött! Idag blev det premiärportionen, köttfärssås och spagetti, hon tyckte om det =) Jag ska läsa på lite, sen tänker jag göra kötträtterna själv!!

Dags att väcka snorpan snart så hon kan sova ikväll =) Kram till er!


Mitt liv, min dag!

Det har hänt en del senaste veckan! Det viktigaste av allt är förstås att både jag och Markus har "upptäckt" hur viktig familjen är. Och hur noga vi än har varit förut med att hålla fint här hemma så är det inte hälften så viktigt som familjen är! Vi svinar inte runt för det, men vi har tid för varandra, och jag har märkt en tydlig skillnad, en skillnad jag gärna hade sett för 6 år sen, men bättre sent än aldrig!

Förra lördagen tog vi en heldag, jag, Markus och Venla! Vi åkte till fjärran höjder badet och plaskade loss i "babysim-poolen"! Sen gick vi ut och åt och upptäckte en del av Ockelbo , för att sist men inte minst fira gudmor Madde på 25-årsdagen! Ja, Maddes söta Janne-granne kom förbi också och umgicks med oss, kvalitetstid säger jag!

Vad Venla tyckte om att bada? Jo, hon fullkomligt älskade det, vilket är bra, för jag älskar också att bada! Hon är inte alls rädd för att få vatten i ansiktet eller ögonen, hon är fantastiskt duktig! Det är våran tjej det =)

Veckan har passerat med fart, ja, den har gått alldeles för fort! Och nu är det fredag! Idag har jag jobbat heldag, skönt att få komma ifrån vardagen och sakna familjen lite, man blir väldigt tajta när den ena bara går hemma, så att få jobba ett par dagar i veckan gör mig gott!
Jag kom hem för drygt 1 timme sen och har sedan dess gosat och lekt med Venla och Tassu, nattat Venla, och nu sitter jag på våran fina altan och tar en cider, däremellan springer jag fram och tillbaka till ugnen där pommesfriten tillagas, samtidigt grillar Markus fläskytterfile, en riktig mysfredag, och i flera veckor har jag längtat efter den här cidern =)
Mitt under grillningen tittade Martin förbi, en vän till oss, så nu är vi 3 vuxna runt bordet!

Igår hade jag en tänkardag....... igen! Tiden på neo kommer förbi och påminner mig lite då och då, oron, saknaden, avsaknaden, ångesten, glädjen.. Känslorna är som en enda blandad komplott, på gott och ont! Markus körde förbi sjukhuset häromdagen med mig brevid, jag kunde inte ens titta upp för jag visste hur dagen skulle sluta då, troligast i ångest.. Men det gick bra, jag grävde ner huvudet mellan benen och låtsades att vi var någon annanstans =) Men att jag vet med mig att jag reagerar så pass starkt tycker jag är konstigt, och det som är mest förvirrande är att neonatalen var en plats som fick mig att känna mig varm och trygg, men idag vill jag helst inte veta av den, fast jag saknar alla hjältar där, och vi kommer definitivt hälsa på när skruttan passerat året och lämna en "neotavla", en sådan jag sett att så många andra givit, och som jag själv har tittat länge och ofta på, tavlor som ger andra föräldrar tro, hopp och kärlek!

Häromdagen fick jag för mig att fira, och det gjorde jag! Jag och Venla! Vi firade henne, att hon är en stor och frisk människa, och att hon är den solskenstjej som hon är! Hon är oersättlig och mitt liv skulle rasa samman om någonting skulle hända henne! Så den här "hjärtutredningen" får gärna nå sitt slut snart!

Sommaren har hängt i luften länge nu, mång dagar, eller är det veckor nu? Tappar kollen, vet bara att juni snart nått sin mittpunkt och att kvällarn snart kommer att bli mörka och mysiga.. Men det gör ingenting, för sålänge man har en familj så har man solsken!
Jag längtar otroligt mycket efter julafton, jag vet att jag är ute lite väl tidigt, och att många säkert ser julen som väldigt avlägsen och trist! Men våran förra jul blev inte som planerad, vi skulle haft en underbar jul med familjerna och jag skulle vara tjockis! Om möjligt så blev julen ännu bättre, vi var helt plötsligt en egen liten familj, men för oss blev julen avlägsen, bortglömd och totalt oviktig, inte ens en gnutta ångest över att det var jul i alla hem utanför våra sjukhusfönster! Det enda slag i ansiktet som jag fick var att det "trots allt" inte var en så bra ide att ta med Venla till Karlholm över dagen! Fast det var heller aldrig nåt att fundera över, läkaren sa sitt ord, vi gjorde som vi ville, men självklart är läkarens ord tryggare att luta sig mot än våra "viljor"..
Men bannemig, den här julen ska bli så julig som det bara går, min drömjul har alltid varit "en dotter vid granen och paketen"... Julklänning, spänning, julgran osv... Allt blir annorlunda nu, men bara till det bättre!

Krogen..... Mitt enda egentliga intresse utöver nära vänner och familj har varit krogen. Idag ser det annorlunda ut, krogen känns skittråkig!!! Jag har varit "ut" en gång sen Venla föddes, och det var verkligen jättetråkigt, som jag gissat redan innan! Ses hellre med vännerna här hemma, på puben eller på en rolig Xning! Men krogen, nej!! Jag som röjde järnet förut på dansgolvet, men det är bra, jag har gjort mitt nu, och jag är nöjd här! Jag är en ung mamma, man säger ofta "lev livet innan du skaffar familj", men för mig ÄR livet att forma min egen familj, och jag är så otroligt lycklig!! Aldrig någonsin sitter jag hemma en lördagskväll och känner mig ledsen över att "alla" vännerna är ute på krogen och har kul, för jag vet att jag har mycket roligare, och framförallt att jag lär må tusen gånger bättre imorgon bitti ;) Ja e int' bitter!


Såhär hittar vi ofta Venla på morgonen, på tvären, men ändå lycklig =)


Venlas dophylla! Ängeln med bibeln fick jag ärva från min farmor, nu
ska den skydda Venla!


Venla på fjärran höjder!


Fina hjärtat!


Venla i badstolen, den må se stor ut, men hon satt fint som en prinsessa!
Lite kort i rocken bara!  


<3


Prinsen var också med på kvällens grillmys!


Venla genom myggnätet!


Såhär tittar hon på mig länge när jag sjunger för henne, hon ser rakt
igenom och är så klok!


Min snygga man <3


Hannas snygga man =)


Jag hade inte väntat mig finbesök och strosade runt i min overall när
Martin kom =)

Nu mina vänner håller myggjäklarna på att äta upp mig, jag ger upp! Filmtime =)

Kram alla fina läsare <3

RSS 2.0