Kommunalkräk också!

Ja, imorgon reser vi till Finland, och idag (när tiden inte räcker till) så får jag påminnelse om inbetalning till kommunal, som för övrigt drar från lönen varje månad, och det finns svart på vitt.. Bollad hit och dit på luren och muttrar och svär för mig själv!

Resultatet från Neonatalen löd: "felaktig bakterie i tarmkanalen" och nåt virus som hittat dit, därav bajskaskader! Men efter att ha börjat använda kolikflaskorna, gett henne yogurt och semperdroppar så ska det snart bli bra, och en viss skillnad märks redan, fastän det bara gått en vecka! Detta beror alltså på penicillinet som hon fick i samband med lunginflammationen!

Jag vill också be alla mina trogna bloggskrivare om ursäkt att jag varit en slarver på att läsa och kommentera, noll koll just nu på er alla, men tid efterlyses! Venla slukar mig, och jag njuter faktiskt av min nya "partner" som tagit datorns plats i mitt liv.. Älskade gounge!

Ocklahoma... Ja, jag och Venla var hos min underbara vän och Venlas underbara gudmor Madde mellan fre-lörd... Hon bor i Ockelbo, och jag tappade nästan både andan och orden när jag vaknade på lördagmorgonen och såg utsikten från hennes balkong... För första gången i hela mitt liv så har jag nu känt, "WOW, här vill jag bo", men Markus är inte särskilt sammarbetsvillig.. De gamla äppelträden, bergen, vattnet, utsikterna, och för att inte nämna kronprinsessans svärfar som traskade i sin trädgård med händerna på ryggen =) Fast jag skulle nog få lämna tillbaka mitt körkort om jag skulle flytta dit, svindel och rena rama trafikfaran i detta vackra ockelbo.. Madde visade oss också sitt vacka Wij trädgårdar, och det var så mysigt, och det bästa av allt, vädret! Venla njöt hejdlöst av att slippa den tjocka overallen och den tjocka mössan som jäklas ner över ögonen!

Ja, visst har jag nu lite resfeber inför Finlandsresan, men är glad att jag slipper färdas 140 mil på vägarna det här året! Skönare att flyga trots pirret! Jag älskar allt utom lyft och landning! Venla kommer bli så bortskämd i Finland av sin fina faster Katariina, och Eemeli saknar sin morbror Markus, så jag och Antti får väl "hänga" då och snacka varsit språk och låtsas att vi förstår oss på varandra =) Inte har jag packat, och inte har jag fått iväg dopinbjudningarna, och nu är det eftermiddag, och jag står fortfarande i telefonkön! Gruff!

Men snart snart snart kan jag ta tag i alla viktiga måsten inför resan... Så hörs vi när vi åter är hemma!

Puss och Kram <3







Är hon inte bedårande våran tjej?? Igår var första gången när vi fick höra hennes "haha-skratt" på riktigt, många gånger i rad och så medvetet =) I övrigt så är bilderna stulna från Maddes kamera..

Dr Browns Koliknappflaskor!

Japp, så har vi även satt sprätt på nästa barnbidrag och 10 till därefter... Skämt åtsido! Men när vi åkte hem från Neonatalen i onsdags så blev vi rekomenderade att prova köpa koliknappflaska! Vi provade med en till och börja med och röjde bort resten i flaskträdet!
Jag och Markus gjorde en utvärdering igårkväll om hur vi har uppfattat eventuella resultat.. Om jag säger såhär, nu byter jag bajsblöja 3-4 ggr om dagen istället för 8-9 ggr.. Och på det så är hennes mage betydligt mindre spänd, Venla verkar mer avslappnad och GLAD, hon sover bättre och får i sig en större mängd mat åt gången utan problem, och mellanrummen blir längre.. Vi uppfattade båda samma sak, så för att slippa diska flaskan som idioter så köpte vi 2 till idag, 3 bör väl räcka...

Nu är det bara 1 veka kvar, på tisdag bär det av till Finland, och det ska faktiskt bli fantastiskt skönt att slippa allt här hemma ett tag, ibland tänker jag tanken hur det skulle vara att flytta till Finland, jättehärligt, en nystart som heter duga, jag skulle nog trivas, synd på språket, för jag älskar landet, det enda riktigt FETA minus jag har att ge är att det inte finns korvbröd där, hur tänkte dom nu?? Men cidern är god och bastun alldeles underbar, rispiskor på midsommar i vedeldad bastu, låter det inte mysigt? Synd om den som åker på städningen dagen efter bara, blöta björkblad överallt =)

Nu blir det familjemys till skillnad från igår, för då gick Markus verkligen in för att lära Bus alla fula ord han kunde, lagom mysigt =) Tidig kväller idag så vi orkar tillbringa halva morgondagen på akademiska och neonatalen..

Hej hej...

Rustobjekt Hall!

Sådär ja, nu är det bara ett rum i detta slott som är kvar för rust, och det får faktiskt vänta tills nummer 2 jäser i magen!
Hallen är nu klar, och vi är suupernöjda! Massa plats för både oss, hunden och Venla, till och med barnvagnen står i ett hörn nu där den inte är i vägen!


Rivning pågår, var god dröj!


Gamla garderoben..


Den liggande bilden ska föreställa en riven garderob med (surprice) ett
ventilationsrör inuti, hmm, vad gör vi nu?


Nya golvet är på plats och snart även valvet in till vardagsrummet!


Tapet på plats..


Lösningen på ventilationsröret blev ett bredare dörrhål med (inbyggt)
rör i lådan till vänster av garderoben!


Massa plats för kläder och ett linneskåp, samt en Venla-garderob med
diverse prylar.. Och i ena spegeldörren har vi hängt hatthyllan och ställt
skohyllan så att ursprungshallen rymmer barnvagnen! En bra lösning!


Helheten av rummet... Väggen brevid valvet i hallen inväntar en gammal köksbänk med lock som ska göras om i chabby chic stil och förvara våran ved till kaminen som finns i vardagsrummet intill =)

Japp, så blev det, mycket don och rust för Markus, och mycket efter-slit för mig, konstigt nog blev det trängre nu att få plats med allt än innan då vi bara hade en garderob.... Det är riktigt märkligt.. Man tar plats om man har plats! Stackars våra barn om vi bor här in i det sista!

Bildbomb <3


2011-03-10 Penicillin och estatiskt hår =)


2011-03-10, en gladskit som vaknade på "fel sida" haha..


2011-03-13, RIP din klump!


2011-03-13, Till er som tror att Venla inte kan vara arg och gråta! =)


2011-03-13 Bästa vänner tar en siesta på lapptäcket som mamma Emma sytt!


2011-03-15 Filurar lite!


2011-03-15, Mys hos mamma!


2011-03-19, Sover bäst ute i min nya vagn!


2011-03-19, Mitt och Markus bästa samarbete någonsin!


2011-03-28, Grattis hjärtat på 1-årsdagen!


Hittade en monchichi på mammas och pappas vind i fint skick, dock så
behövde den rengöring i handfatet efter 20 år på vinden!


"Monchichi monchichi, it's a wonderful surprice, i'm in love, i'm in love,
and I can't get enough... Tralalala.....


2011-04-01, mot Gårdskär för vindröj =)


2011-04-01, du får din mamma att smälta!


2011-04-04, premiärturen i nya stolen på pappas 30-årsdag..


2011-04-08, favoritlekplatsen näst efter mamma och pappas famn!


2011-04-08 Leker med mamma och elefanten!


Getingen var inte så dum den heller!


Och efter massa bus så blir man såhär trött!


2011-04-11 (Idag), Tassu ligger och skäms med all rätt efter att ha bitit
sönder en av Venlas ägodelar. Dumma valp!

Uträknat med lilltån!

Ja, Markus har gåt med förkylningsvirus någon vecka nu, och det var såklart redan uträknat att både jag och lillfia skulle dras med igen.. Imorse vaknade en täppt och ledsen tjej som såklart hade lite jobbigt med andningen, så nu ska vi antingen åka och hyra ett andningslarm eller turas om att nattvaka.. Det blir nog tuffa nätter framöver, framförallt eftersom ingen av oss mår speciellt bra!
Även jag vaknade med taggtråd i halsen och en näsa tom på luft! Dt hinner ju aldrig mer än att bli riktigt bra så börjar vi om igen, men sån är våran tillvaro nu, och vi vänjer oss! Det är rent lyx då vi alla får vara friska! Markus med finska temperamentet och envisheten skulle ALDRIG stanna hemma från jobbet om det inte var riktigt illa, idag höll han på att komma hem, men ville prova ett par alvedon först, och tro på fan att han är kvar på fabriken och hanterar electricitet!

Min största rädsla är att Finlandsresan känns hotad, vi åker definitivt inte om inte Venla är fit for fight.. Men nummer till Neonatalen i Finland är funnet och dit får vi ju såklart åka om någonting inträffar på plats.. Allt planerat, i minsta detalj! Eftersom Markus syster har nytt jobb och ännu ingen semester så vill ju vi såklart åka dit och visa upp skruttan!

Bruno Mars, vilken man, vilken röst, vilken TEXT!!! Ja, jag blev som besatt i helgen, han är bäst!!! Och Sarah Dawn Finer med Moving On, vilken RÖST!!! Det var en tjej som sjöng den på karaoken på båtens hemresa dagen efter, vi sa från första meningen hon sjungit "-vinner inte hon så vet vi inte vad som krävs", och såklart så vann hon, överlägsen vinnare, ingen annan hade en chans! Det kunde ha varit Sarah själv som stod där.. Vi blundade och njöt, men vi tittade emellanåt, och vet ni vad vi såg? En livrädd tjej med extremt dåligt självförtroende, men hon SKA till idol, om jag så ska köra dit henne i min skåpbil!

Och vad händer idag, det blir lite arbete mot kvällningen ett par timmar, men innan det lite vardagssysslor och Venla bus, men hon bara sover, mer trött än sin mamma, hur nu det gick till! Eftersom jag aldrig blev bakis så sa alla till mig "vänta du bara, det kommer efter", men jag har protesterat! Jag hatar då alla andra har rätt, som i det här fallet, trött som en grävling! Har ätit alldeles för mycket godis under resan, och det är inte ok för självförtroendet, får ångest av bara tanken på godis och vill ge upp både gympapassen och joggingturerna.. Men så blir det inte!

Har fått hem min Tankini nu, och den var superfin, vi ska nämligen börja på Valbo babysim, dvs, om Neo tycker det är okej, vi får se på onsdag!

Jag har inte lagt in Venla-bilder på länge nu, fullt medveten om det, men tycker det blir roligare om jag får bjubba på massa bilder med långt mellanrum, och dom är på G =)

Kram

Pytteliten

Nu länkar jag till pyttelitens hemsida igen, en bra sida för kommunikation och shop till de allra minsta pyttebebisarna, www.pytteliten.net

Jag har nu några dagar att berätta om kortfattat... Vi var ju som sagt till Neonatalen i Uppsala, där gjorde de bland annat ett avföringsprov, svar kommer på onsdag.. Men misstankar om rubbning i tarmkanalens flora finns, förmodligen blev denna rubbning i samband med penicillinkuren hon fick då hon hade lunginflammation. Och det var faktiskt i samma veva som magen och bajseriet började krångla, så det stämmer nog.. Är det så, då sätter dom in behandling.. Och det hänger även ihp med "viktstilleståndet", kroppen hinner inte samla upp maten förens den ligger i blöjan!

Och ja, i fredags åkte vi iväg på älsklingens 30-års Xning med Viking Cinderella, en helknäpp helg har det varit, galen men kul så in i bomben, jag hade nästan glömt bort hur det var att vara ute i farten! Galej tjohej.. Vi dansade oss svettiga ända tills morgonen tog vid, vid 4 somnade vi..
Dagen efter klockan 9 ringde klockorna, "botten upp".. Nån var borta och hade hamnat i "fel" hytt, nån annan söp bort båda sina mobiler, och en tredje festade bort sin vigselring, som tur var så var jag inte en av dom =) Ringen kom till rätta, men de andra prylarna får vi nog se som förlust..
Väl på karaoken dagen efter så träffade vi på Markus kusin med tjej, Keimo och Maja, dom bor i Smedjebacken, så det var riktigt lyckad, jackpot!! Den ena efter den 3e bjöd på giftiga drinkar, sen var man igång igen.. Alla glada och lyckliga förutom en nykter stackare som blev vansinnigt sjösjuk då vågorna nog var ett par meter.. Väl på bussen så kom jag igång på riktigt, och halva bussen skulle göra stan (skönt att komma hem tänkte jag), tills jag väl var hemma, pussade på Venla som sov sin djupsömn, så henne skulle jag inte få umgås med förens idag iallafall, så jag bestämde mig, mot stan och Heartbreak! Pappa Markus var nykter vid det laget och fick stanna hemma med skruttan.. En till galet kul kväll, men nu är jag nöjd ett halvår framåt minst. Lika bra att ta allt på en gång så man blir övermätt...

Väl hemma vid 03.30 inatt så pussade jag på Venla och Markus, sen gick det fort, snark!!!! Vaknade 08.30 imorse, utvilad, nykter och inte ett dugg bakis... Kalasbra <3 Har nu haft en fantastisk dag med min familj, på dagen fick vi finbesök av självaste gudmor Madde och kompis Malin, så hela familjen + de flickorna grillade korv i spisen på altan, lovely.. Däremellan har krattan gått het hor Mr.Ryyti, Mrs.Ryyti får ta tag i kavaljern resten av veckan så vi kan göra fint till dopet =) Här planeras för fullt...
På båten var det 60% rabatt på Lundmyr of sweden kläderna i Lundmyr Shop =) Så Älskling strumpor, Strumpbyxor med stjärnor och munkjacka blev inhandlat <3

Imorgon blir det bara jag och Venla hemma som vanligt för massa bebismys och Mamma Mu visor, allt som vanligt med en (om möjligt) ännu gladare och utvilad morsa med nya krafter! Ja, jag känner mig otroligt nöjd! Vi ska också sätta oss och få iväg dopinbjudningarna..

Nej, nu blir det faktiskt godis, tänd brasa och massa mys i soffan till någon bra film, Venla ligger och myser på pappas bröst redan men saknar nog mig =)

Kram

Neonatalen nästa!

Jag glömde berätta att jag var in på Neonatalen i Gävle och visade upp skruttan som hastigast i tisdags, ja, sköterskan vi mötte tyckte att hon var söt som en docka, jag kan bara hålla med. Inget prematurutseende alls med insjunkna tinningar o kinder.. Fast vad hade väl det gjort? Men självklart en bonus att hon är så fin!
Jag tog också mod till mig att lämna tillbaka apnemadrassen, andningslarmet, känns fortfarande ovant och oroligt, jag var nog inte redo!!

Idag ska vi till Neo i Uppsala, Lisa där tyckte att vi ska komma så de får röntga hennes magsäck! Och oroväckande är ju förståss "viktstilleståndet", framförallt eftersom hon nu äter så bra! Äter för 2 hästar ibland, så varför går hon inte upp i vikt mer än de centimetrar hon växt? Lång och slank är hon nu min fina lilla Venla..

Igår tog jag årets första joggingtur med storasyster och hennes tjej Kajsa varg =) Ja, en sak att jag är otränat till 110%, och en helt annan sak att jag glömde inhalatorn hemma, smart tjej! Andningen blev tät och pipig och resulterade i att jag fick gå efter första kilometern mesta dels...

Dags för att fixa iordning 2 brudar för en tripp till stora storstaden Uppsala!!!

I'm a happy happy girl, in a happy happy world!

Kommer ni ihåg den, bubbles =) En gammal låt som jag lyssnade på som barn =)

Ja, en händelserik dag är det här, mycket har hänt, och ovissheten av vad som kommer hända knäcker mig nästan, men jag är glad också, all fokus på Venla!

Imorse var jag och Venla på BVC för vikttagning (ja, för fokuseringen på Venla är som vanligt bortblåst, vaddå, är Venla en människa?) TYP! Dagens vikt var 4350, dvs, hon har gått upp 90 gram på 2,5 vecka, vad händer? Det är uppenbarligen inte normalt, viktkurvan har planat så det skriker om det.. Hon äter bra, och såklart bajsar otroligt bra, kanske FÖR bra då det kan gå 10-11 blöjor per dygn här hemma för tillfället... Mest fartränder, men odören är olidlig, antar att det beror på alla diverse droppar och vitaminer hon får..

Igår var vi på återbesök på kliniken och gjorde en ny lungröntgen, jag har ännu inte fått svar på lungorna, men däremot så frågade läkaren "-har hon ofta ont i magen?".. Och det har hon ju, hon hade upptäckt en kraftig uttöjning av magsäcken, och alla dessa tre nämnare, magsäcket, bajseriet och viktutplaning hör ihop! Så nu inväntar jag att neopersonal ska ringa upp.. Antingen får vi komma in redan i eftermiddag (vilket jag varken hoppas eller tror), eller imorgon, ímorgon passar mycket bra!

Vi fick hem post idag också, startpaketet från Libero till Venla, och tänka sig vilken deal vi gjorde, istället för att få pytteblöjorna så fick vi en check på valfritt paket från libero, och istället för pyttemössa så fick hon en i sin storlek från lindex, våtservetter i storpack, en leksak från världens bästa Lamaze och massa andra prylar... =) Vi fick även paketet från Adlibris med mamma-mu sånger och bok, astrid lindgren visor och "första mosboken", en bok om hur vi gör våran egen barnmat! Perffa, Venla bus och jag har nu nya sånger att nöta ut, och vi älskar det båda två, det bästa av allt? Att jag kommit på mig själv börja sjunga för henne offentligt, och det känns bra!

I eftermiddag om vi inte ska till Uppsala så ska vi träffa föräldragruppen på förskolan i Skärplinge, där får vi bland annat veta hur vi går till väga med inskolning, ansöka dagisplats osv.....

Mamma Emma har nu gått ner 26! kilo, och får jag gå ner 10-15 kilo till så kommer jag om möjligt att må ännu bättre! Jag känner mig lixom lätt och glad nu.. Dessutom har pappa Markus köpt 2 fina tunikor till mig, som passar perfekt! Nu behöver definitivt byxförrådet bytas ut, alla byxor hänger i både midja, gren och lår, och min nya stil är för närvarande leggings! Jag avvaktar ett par kilo till innan jag sätter sprätt på slantarna!

Markus tillhör numera kategorin 30+ och vi kalasade för honom här hemma i måndags, familjerna våra kom, övriga hade han avsagt sig för Venlas skull, de som hade tid/ork och lust får istället följa med på fredag och fira stort, då bär det iväg ut på böljan den blå med Viking Cinderella! Det känns konstigt, jag längtar inte alls som förr, tvärtom får jag magknip av bara tanken på att jag ska lämna Venla för första gången... Antingen kommer jag ligga i hytten och sörja, eller så blir jag den som håller igång oss allihopa, den som väntar får se! Hur som helst så är det som jag ser fram emot mest just nu att få möta Venla på lördag när vi kommer hem igen!

Nu ska Emma fixa massa tråkiga papper och viktiga telefonsamtal, kul att skriva lite igen =)

Kram

Har inte övergett min blogg!

Hej alla finisar..

Jag har inte övergett bloggen, bara prioriterat om.. Venla skrattade högt för första gången i lördags, hon blev nog lika chockad som jag, och det har inte hänt nåt mer efter det! Annars leker vi mycket om dagarna.. Igår blåste jag och Venla in till Barnens Hus och köpte en vit fin tripp trapp stol med babyskydd:


Den här stolen är det, fast vit, riktigt stilren och passar vårt kök som handen i handsken.. Och det bästa av allt är förståss att Venla ÄLSKAR den.. Bästa uppfinningen ever, den kom till Sverige i höstas och har sålts bra sa dom. Nu kan Venla vara med mig överallt på MIN nivå, när jag bakar, eller som igår när vi hade kalas här hemma så kunde hon sitta med oss vid bordet, jättelycklig var hon största delen och bara log!! Tack för denna uppfinning!

I övrigt så börjar snön försvinna från våran baksida nu, så nu har vi nästan 4000 kvadratmeter tomt att ta upp löv från *GRRR*.. Annat kul kunde man ju ha, Vartenda jädrans löv från de milslånga ekarna på tomten ligger utspridda över HELA tomten... Nåja, sverigeproblem.. Jag sa till mig själv att jag aldrig mer ska gnälla.. Jag har ett hus att bo i, en egen tomt, jag har pengar att köpa mat för, OCH dyra stolar så Venla slipper ligga på skräpig mark utan mat, jag har det bra!!!

Nu ska jag och lillbus in till Gävle för lungröntgen, återkontroll för att se så att lunginflammationen alldeles säkert har lämnat hennes lilla kropp! Sen blir det myskväll med mina kärlekar i soffan som vi faktiskt har... Markushjärtat fyllde 30 år igår, ja, tiden går fort, FÖR fort! Vi köpte en filmkamera till Markus i present jag och Venla, och han verkade riktigt nöjd! När jag kom till butiken så måste killen i butik trott att han var med i dolda kameran eller nåt när jag frågar vart filmkamerorna med minikassetter är... "-Eeeh, troligast på blocket om de inte har utrotats helt".. Som jag tidigare sagt så är jag ingen tekniknörd, så hur skulle JAG kunna veta att det numera är minneskort i de pyttesmå kamerorna, ja, den är till och med mindre än Venla när hon föddes, välkommen till 10-talet Emma...

Venla hon utvecklas, och det är det roligaste av allt.. Och mamma Emma har glömt bort att hon en gång var riktigt riktigt blyg, ja, Venla gjorde succe för sin mammas självförtroende, fina barn!!

Må så gott, jag uppdaterar! Puss

RSS 2.0