Magknip

Nu får jag magknip igen, 1 låt som förknippas med tiden på neonatalen så var det kört! EN låt.. Vad är det som är så svårt att komma över egentligen? En tid i livet, den värsta och den bästa, ett ställe jag aldrig mer vill komma till, men ett ställe som jag dagligen längtar tillbaka till? Kan någon förklara det här för mig?

Låten är "your song-Ellie Goulding" och var en av världens vackraste låtar i mina öron! Kanske blir den det igen, men just nu är det bara ångest över hela låten, ångest över hela radions alla sånger om jag inte är på superduper bra humör.. Jag är egentligen på bra humör idag, men lättpåverkad! Säg ingenting elakt till mig idag, för då bryter jag nog ihop, en sån dag är det bra att förvarna Markus. Det är skönt, för nu ska han vara hemma med oss sina 10 pappadagar! Hallen rustas för fullt och snart har vi 2 hela väggar med stora garderober som jag kan proppa fulla med diverse dukar, gardiner och andra nödvändigheter. Vi fick så snällt 3 fina garderober av min farbror och faster + att vi fick köpa 2 stora fina skjutdörrar med speglar, det blir jättebra det här! Men först måste 2 dörrhål rivas och breddas, ett valv ska sättas in, mörkgråa tapeter och ett fint golv, också lilla Venla-hörnan förståss med liten panel, bänk och krokar där hon kan pyssla med sina kläder själv!

Föressten, höll på att skratta upp lungorna i lördags när jag såg ett klipp från "solsidan, episod 1", ni måste se! Skriver in länken här:

http://www.youtube.com/watch?v=Ltvdsa31_lE

Venla har börjat kräva lite mer av oss föräldrar, det ska sjungas och det ska "lekas" i den mån hon kan. Leendena avlöser varandra om vi ser henne lite för djupt i ögonen, och favoritsysslan är vaggvisor! Förra veckan fick hon sitt andra paket från "goboken", och i där fanns en bok ed världens vackraste vaggvisor, och en cd med låtarna. Den spelar vi och sjunger, myys tycker Venla som gärna somnar efter en stund, och myse tycker mamma som får en nöjd dotter! Jag rekomenderar inte att sätta på vaggvisor under måltid, för då är det godnatt efter 20 ml...

Ofta när jag möter folk på byn så stannar det och byts lite fraser, ofta frågar folk "hur mår HAN nu" och hur mycket väger han nu" osv... När jag svarar att HON mår bra och HON väger 3600 gram så skäms folk, helt utan anledning. För jag förklarar att de flesta säger han, och vi får faktiskt skylla oss lite själva där som var dumma nog att köpa en vagn med gröna inslag. Har ett barn neutrala kläder så går man oftast på vagnfärgen och tar könet förgivet! Men jag älskar våran vagn =) Jag älskar grönt, och jag kommer nog aldrig att ha en helt rosa tjej här hemma. Jag gillar när hon har rosa, hon är fin i det, men jag ser inget fel i att klä henne i grönt då och då! Jag hade en limegrön tröja på henne sist jag var på BVC, och automatiskt när sköterskan kom och ropade upp Venlas namn så var det med osäkerhet i rösten, som att det var fel barn, och väl inne så frågadehon om HAN äter bättre nu =) Tänk att könsvalet bestäms av färger i samhället, barn ska vara blå eller rosa, gröna eller röda!

Igår när Markus ringde och beställde pizza så var det en trevlig röst som svarade "hallå i luren, karlsson på taket" haha.. När jag sen hämtade pizzorna så var det samma muntra kille som sa "karlsson på taket" så fort jag passerat tröskeln =)

på tal om tröskeln, Markus river för fullt här hemma, och mellan rummet som ska byggas ihop med hallen och vardagsrummet så blir det snart valv, så tröskeln har han rivit, och jag envisas ändå med att alltid kliva PÅ det jag fortfarande tror är tröskeln, så 3 strumpor ligger nu sönderrivna i soporna! Nästa gång får jag väl åka och sy självaste foten!

Jag har varit så täppt i näsan och snorig och tjock i halsen ända sen veckorna innan bröllopet, dvs i snart 3 månader, när ska det ge sig? Har slutat använda nässpray och kommit fram till att kvävs jag så kvävs jag, bara jag slipper bli beroende!! Orkar inte med att tampas med näsan längre, rekordlång snuva, och Venla har också varit snorig konstant sen RS-viruset tog henne! Envist!

Jaha, vad händer resten av dagen? BVC ska komma på hembesök för första gången straxt efter klockan 15, skönt att slippa åka! Jag tänkte också snöra på mig skorna, broddarna och ut och springa kanske? För ett bättre mående! Men orkar jag? Näe!! Men det lät ju bra iallafall.... Kan inte sitta här hemma och deppa ihop så fort en låt dyker upp, och när känslorna går hand i hand med motsatsen, jag blir så sjukt förvirrad! Jag mötte en Neo-tjej på krogen i lördags, någon "shakade as" mot mej på dansgolvet, och det visade sig vara en av tjejerna, och just där och just då så kände jag mig som världens sämsta, att jag överhuvud taget befann mig i sådana miljöer, men jag ångrar ingenting utan njöt mest!

Ja, jag saknar alla så mycket, några kom att betyda mer än andra, men det var som sagt en lång period, och det är klart att vi kände oss varma och trygga med personalen runt oss, till en början för att vi MÅSTE, men det gick över till att tycka om jättemycket för att vi ville! Och troligen för mycket, men lokalerna saknar jag då inte det minsta.. Känner också att det kanske var lika bra att vi fick "komma hem" till Uppsala igen för min skull, så jag kan börja "komma över" och gå vidare, men glömma kommer jag aldrig göra! Hur skulle jag kunnat undvika att känna som jag gör för människor som fanns där för våran tjej? För människor som faktiskt räddat min dotter? För människor som var lika inblandad i min familj som jag själv? OCH för människor som i 3 månaders tid "tillhörde" våran familj!

Tittade nyss på sjukhuset, programmet från Ackis, med där fanns barnmorskan Ann, hon var en av de vänliga själarna som fanns där och hjälpte oss innan självaste förlossningen, som i sin tur var en mardröm!

Venla ligger och sprattlar i babygymmet nu, hann både filma och fota henne lite där hon hade högt tempo. Dock gillar hon inte att ligga på mage och träna nacken, hon vrålar rakt ut om jag ens försöker lägga henne på magen? Vad gör man då? Känner mig oerfaren, för nackträningen är väl en ganska viktig bit va? Hmm.... Bifogar lite bilder..

Ha en fin måndag. Kram från mig!


Såhär tycker virus om ringsjalen!


Ett virus på riktigt gott humör med sin peppelina från sjukhustomten!


Gull!!!!


Äter gärna alldeles själv!


Såhär söta barn har vi! Gullstrumpor!


Kunde le lite mellan vansinnesutbrotten =)


Se så stor jag har blivit trots att jag är liten i viktkurvan, men vad gör väl det när jag mår så bra?


Ryggläget är bäst, då har jag koll på den roliga gojan!

_____________________________________________________________________________________________


Venla den 8e december, så pytteliten!



Venla 18e februari och 2 kilo tyngre, fyller ut dressen och mer därtill =) Dags att inse att 44 är på gränsen nu? Antar det! Hej storleksbytesångest!

 


Kommentarer
Postat av: Madde syster

Kajsa var lika dan med nackträningen :) Men träningen blev ännu mer effektiv, hon blev skitarg och lyfte på nacken hela tiden när hon gallskrek :) Det är bara att köra magläge ibland alla fall.

2011-02-21 @ 17:28:26
Postat av: Madde

Tack för alla fina bilder på gullrumpan! Nu kan jag sitta här och njuta av henne. :D <3 Mys! Stor puss till er båda.

2011-02-21 @ 20:09:39
URL: http://sokratess.blogg.se/
Postat av: Lisa Brändström

Jättesöt är hon, er lilla prinsessa! Håll i med färgerna, hatar folk som klär barnen i rosa bara för att de är tjejer, låt dem välja själva vad de vill ha när de blir äldre i stället. När jag läste till lärare fick vi lära oss mycket om vad föräldrar kan påtvinga barn redan tidigt livet :/ Heja grönt!!! Uddans-färgen :)

2011-02-21 @ 22:18:34
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0