Oljud från bilen..

Åkte till BVC idag, hade tid 12.15 TRODDE jag åtminstånde.. Suck, kommer dit och känner doften av pizza, inser fort att alla sitter på lunch, hmm. Knackade ändå på lite fin i kanten och frågade efter Marja, ja, enligt henne hade vi tid 11.45, fy fabian så pinsamt, vi som skulle få träffa läkare också angående Venlas bajseri.. Ja, tom blöja i 1 vecka nu prick, och tempen gör då ingen nytta! Men nu var vi på apoteket och köpte laktulos, hoppas på bättring, var tog våran prutt-fia vägen?

Direkt från BVC så åkte jag till Tierp och mötte upp Markus, vi skulle ha träff med en handläggare från försäkringskassan.. Påväg dit så trodde jag antagligen att jag körde Toyotan (för det är den jag kör mest), men när jag satte i sexans växel så anade jag ugglor i mossen, ni borde ha hört, tro på fan att jag lägger i backen på 90-vägen! Men bilen går än, blev bara ett kortvarigt tillfälligt avbrott!

Venlas födelsemärke försvann visst i badet, lite badolja så gick det bort, så det var väl inget födelsemärke då!

Har funderat på namn idag, alla barn idag döps till "gamla" namn, som Astrid till exempel, jättefina namn, och jag bara älskar dom. Men när jag gick i skolan så var vi minst 6 stycken Emma i hela årskurs 7-9, tokigt, jobbigt och man blandades alltid ihop, så jag har tänkt om. Nog för att även Venla är ett gammalt namn i Finland, typ som Astrid! Men visste ni föressten att Venla hette Elina första dygnet? Sant som det var sagt, i 5 års tid har vi alltid sagt att om vi någon gång får en flicka så ska hon heta Elina, men så fel det kändes! Och nu kan ju inte "tvåan" heta så om det blir en flicka, för då snubblar de lixom på varandra, så Frida har jag kommit fram till är ett fint namn, Venla och Frida, passar oss utmärkt! Varför jag inte funderar på pojknamn? Jo, för att jag känner i hela kroppen att vi kommer få två "pappas" flickor! Och får jag en "mammas" pojke så blir jag lika lycklig, han får väl heta Matti, haha...

Annars då.. Jo, har spenderat alldeles för mycket pengar idag igen, och allt på Venla, diverse magmediciner, 8 burkar mat från apoteket, och på det så kom ringsjalen hem idag. Bärselen var riktigt bökig, och nu när vi har en gnällfia så orkar jag inte bära henne hela dagarna, selen är bra när vi ska "ut" och hon ska sitta längre stunder, men ringsjalen fixar jag bra att böka i henne i själv!

Fick föressten leende nummer 2 av skruttan idag, återigen ögonkontakt, trodde jag hade vunnit 1 miljon minst, också kommer Markus och säger att hon log mot honom igår också, underbart! Nu händer det saker på Korsnäsvägen!

Blev klokare nu på försäkringskassan vad gäller tillfällig föräldrapenning och föräldrapenning, det var inte bara det här, men nu så är vi pålästa jag och Markus!

Visst blir livet mycket roligare när man har saker att se fram emot? Ett tag var det stilltje, och jag höll på att gå sönder av uttråkighet, fy vad livet blir kasst på en gång.. Nu har jag många järn i elden, besöka diverse vänner med lillskruttan, eckerö på lördag, fotograferingen imorgon osv, småsaker i vardagen lixom!

Angående BVC, jag har lite svårt för sköterskan där, inget fel i henne egentligen, men jag vill att Venla ska stå i centrum, inte BARA viktigheterna kring henne, för det gör henne mer till ett objekt än den bebis hon faktiskt är! Och det lärde jag mej på omvårdnad är "dåligt bemötande", och så är det med det!!!! Tycker hon blir gömd bakom vikter, matprat och allt praktiskt, så ja, helst vill jag byta BVC, det är ingen stor grej, jag vet det, men det handlar trots allt om 6 ÅR!!! Men mus som jag är så vet jag inte hur jag skulle få till en fin lögn för att inte såra henne! På neo i Gävle var dom så "pluttinuttiga" med Venla hela tiden, och jag vill att det är precis så det ska vara, det gör en förälder glad!

Venla åt 105 ML idag på förmiddagen, HURRA tyckte mamman... Men det gick knappt 5 minuter så skrek hon på Urban och hälften kom upp igen =( Stackars Venla, så hungrig och så blir alltid slutresultatet detsamma.. Jag ska höra med barnspecialisten i Uppsala vad de anser om att ge henne zantac eller hur snablarns det nu stavas! För att hon har problem, det finns det inga tvivel om!

Markus är i stan och köper en resesäng till Venla på super rea på barnens hus, perfekt! Och snart kommer han hem, så nu ska jag skynda mej att göra hjärtevåfflor och förbereda för en behövlig massage åt han.. På återseende!

KRAM


Dagens shoppingrunda!


Venla låg som en prinsessa i fina sjalen från "bära barn", dock rekomenderas att köpa beg. då dom är snordyra, 150 riksdaler + frakt fick jag den här för, istället för kanske 799:-... FYND!




Så liiiiten, gumman..

Ikväll har jag föressten suttit och tittat i prematurers bloggar, och jag fattar inte varför jag självplågar mej på det viset? Det är både skönt och sorgligt att få gråta ut och inse hur "lätt" vi har haft det, allt har ju gått som en dans på rosor, ja, ett och ett annat hinder har vi förståss haft, men inte som "andra".. Titta på värlens minsta premis som har överlevt:





Kan ni förstå det här?? Det gör så ont i mig, och jag kan knapptast sätta mej in i föräldrarnas situation hur oron måste ha tärt varje dag, trots at jag själv är prematurmamma, men det här kan jag då inte förstå!!! Trots det så "fanns inte" Venla när läkaren kom upp med kuvösen, hur sjutton kunde en 26-veckors bebis överleva? Det fanns inte på världskartan för mej, jag hade redan ett eget besked hur allt skulle gå, och nu ligger hon här hos mej <3 Gullstrumpa!

Hej igen =)

Kommentarer
Postat av: Linda

Bärsjal är toppen! Hoppas Venla gillar den med :-) Är hon känslig med rörelser efter måltiden? Hjälper det inte o ha henne så stilla som möjligt upprätt? Elände när det ska strula när hon äntligen får i sig en fin mängd.

2011-02-16 @ 20:50:13
URL: http://underbargava.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja haka gärna på till badhuset sen! Är väl bra om de tjockar på sig lite o får mer underhudsfett så de inte fryser i barnpoolen.



Mileon var beräknad 8 Januari :-) Så 5 v och 1 dag för tidig!



Så jobbigt att hon har så lätt o kräka upp :-( Det ger ju med sig men drygt när man knappt kan ta i dem så spyr dem...

2011-02-17 @ 11:24:21
URL: http://underbargava.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0